Aktivitetsklockor

Oavsett du funderar på att köpa din första stegräknare eller det är dags att uppgradera den du redan har, kan det vara på sin plats att först skaffa sig lite vetskap om olika alternativ.

Aktivitetsklockor brukade vara hyllade stegräknare, men de här smarta mätarna har utvecklats till att kunna registrera en rad olika aktiviteter. Det kan vara både puls och sömnmätare I dem och de kan användas för att registrera stort sett alla olika typer av fysiska aktiviteter. Du bör med andra ord kunna hitta en stegräknare som uppfyller just dina krav till en sådan. Rätt sorts klocka kan bidra till att du kan underhålla din fysiska form såväl som att uppnå olika mål du satt dig.

Tekniska detaljer

Tekniska detaljer som kan vara värt att ta med, när du ska välja modell kan vara batteriet och dess kapacitet. Det finns en del aktivitetsklockor som har samma typ av batteri som vanliga klockor. Batterier med en livslängd på åtta till nio månader, som sedan måste bytas ut. De allra flesta har dock återanvändbara batterier i sina klockor. Har du miljötänket med dig väljer du förstås en som måste laddas med jämna mellanrum. Hur ofta du måste ladda upp dem varierar förstås, men det är vanligt att smartklocka kräver daglig återuppladdning medan riktiga sportsklockor har 20-35 timmars GPS batterikapacitet, innan du måste ladda upp dem på nytt. Använder du bara klockan när du tränar kan du klara dig med att ladda batterierna var annan eller var tredje vecka, beroende på hur ofta du tränar förstås.

Med en stegräknare som du bär dagligen, kan du registrera din dagliga aktivitet och till att börja med, få en realistisk bild av hur aktiv du är. Detta kan utgöra grunden för hur du planerar dina kommande aktiviteter. Med klockan kan du sedan hålla tajt koll på hur du lyckas med att uppnå dina mål.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *