Dela idéer och inspiration med kollegorna

Goda idéer eller inspirerande tankar kan komma till en plötsligt. Det kan vara när man sitter och arbetar med några monotona arbetsuppgifter, eller skummar igenom texter eller mail. Eller kanske när man sitter på cykeln eller i bilen på väg till jobbet. Som en blixt från klar himmel får man en god idé, eller känner sig inspirerad. Det kan handla om idéer till små Life-hacks eller om hur man kan göra något effektivare eller billigare. Men det kan även vara bilder, musik eller något som någon sade, som får en att känna sig inspirerad. Dessa får oss oftast i gott humör en stund, men dessvärre glömmer man dem ofta igen. Många framgångsrika människor skriver därför alltid ner sina inspirerande tankar och idéer. Det kan vara i ett litet notblock, eller i telefonens notes-app.

Sprid inspirationen och idéerna till kollegorna

När man har antecknat idéerna så kommer man ihåg dem, men det ligger fortfarande endast tillgängligt till en själv. Varför inte dela med sig till kollegorna? Man kan sända gruppmail med dessa budskap eller idéer, men man skall tänka på att sådana mails ofta hamnar i den digitala papperskorgen. Därför kan det rekommenderas att ha en whiteboard eller griffeltavla ståendes på arbetsplatsen. Den kan placeras på det gemensamma kontoret eller i anslutning till kaffemaskin eller matsal. På denna tavla kan alla löpande skriva ner nya idéer och inspirerande tankar eller tips.

Motivation och inspiration skapar en god arbetsmiljö

Budskap som motiverar, inspirerar eller helt enkelt får oss att le, får som regel oss människor i gott humör. Kanske påminns vi om vad som är verkligen är viktigt och, man får en känsla av en positiv framtidstro. Detta är utvecklande såväl för individen som för företaget. Glada, positiva människor som känner sig inspirerade, arbetar oftast mera effektiv. Dessutom bidrar de i större grad till företagets utveckling. Så varför inte göra en aktiv insats för att dela inspiration och idéer med varandra? Det kan som sagt göras på olika sätt, allt efter vad som passar just din arbetsplats bäst.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *