Hemmakontoret

Det kan kännas riktigt skönt att inreda ett hemmakontor. Äntligen ska man kunna jobba hemifrån och kunna koncentrera sig om att få jobbet gjort. Inga pratglada kollegor, ingen stress på vägarna, allt blir bra nu.

Men ska detta lyckas och bli den succé man hoppas på, är det några praktiska detaljer man bör tänka på.

Nyckelordet är ergonomi. Det gäller både möbler och teknisk utrustning. Det är inte här loppisfynden och den avlagda bärbara ska komma till sin rätt. De kan vara både fina och användbara i andra sammanhang, men inte på din arbetsplats. Det är dig själv och ditt arbetsliv du investerar i här. Känns utskrivningen stor, kan det vara värt att klicka in på den här länken http://profilkredit.se/

 

Självklart är den bärbara datorn praktisk.

Du kan ta den med dig och även om mycket ligger i moln, så känns det bäst att kunna ta den egna datorn med sig. Ska du sitta en hel arbetsdag behöver du en extern skärm som går att ställa in i höjden. Färg och ljus ska också vara av hög kvalitet för att inte dina ögon ska bli trötta. Till detta behöver du en dockingstation, så du kan koppla in din bärbara. Mus och tangentbord ska också vara ergonomiska. Att ditt närverk är stabilt förutsätter vi.

 

När detta är på plats är det dags att titta på bord och stol. Att få en ergonomiskt korrekt arbetsställning är essentiellt för en lyckad arbetsdag. Bordet måste gå att ställa in i höjden. Det finns användbara lösningar med mindre ställbara bordskivor som kan ställas ovanpå ett befintligt bord. Satsa istället på kvalitet när det gäller skrivbordsstolen. Det finns riktigt många bra artiklar på nätet om vad man ska tänka på när man köper skrivbordsstol. Googla dig fram till bästa lösningen för dig. Till detta kommer hela kapitlet om belysning. Speciellt om du tänker jobba kvällstid.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *