Enklare däckmontering på verkstaden

Kanske har du en nystartad verkstad eller har precis blivit redo för att öppna dörrarna. Men har du koll på allt? Många nystartade och mindre verkstäder kommer alltid ihåg billyften men många glömmer däckmaskinen.

Det är inte speciellt smart. För det kan vara både dyrt och krångligt att glömma bort den. En däckmaskin kan göra vardagen betydligt enklare när du står med den ena däckmonteringen efter den andra.

Oavsett om du är hobbymekaniker eller styr ett stort däckcenter kan en god och billig däckmaskin göra skillnad för säsongens många däckbyten och däckmonteringar. Det blir både snabbt, enkelt och säkert.

Ska du välja en begagnad eller ny däckmaskin?

Du har säkert hört att det kostar pengar att tjäna pengar. Så är det i branschen för bilverkstäder och däckcenter. Hos många går luften ur en av att se priset på helt nya maskiner och det får många att överväga begagnade maskiner. Det kan också vara fint. Besparingen är i vilket fall som helst stor – speciellt om maskinen har lite mer än bara ett par år med sig.

Dessvärre följer kvaliteten ofta med. En äldre maskin lever ofta inte upp till behov och krav för nyare däck- och hjultyper. Samtidigt är hållbarheten också förkortad. De många skiftade däcken sätter nämligen sina spår och när slitaget får fatt finns det ingen väg tillbaka. Du kan alltså absolut köpa för billigt.

De finns så många fördelar med en splitterny maskin till däckmontering

Den överhängande fördelen med att investera i en ny däckmaskin är att du vet vad du köper. Det kan inte formuleras enklare. Det finns inga dolda överraskningar som påverkar hållbarheten eller kvaliteten av ditt arbete. Och skulle någonting dyka upp finns det som regel en garanti som täcker.

En annan fördel med att välja en ny däckmaskin framför en begagnad är möjligheten till reservdelar. Med en ny maskin kommer din leverantör också att ha ett förnuftigt lager med slitage- och reservdelar till just din maskin. Det är inte nödvändigtvis fallet med en begagnad maskin som du ofta köper direkt från en annan verkstad eller däckcenter.

Välj rätt däckmaskin till din verkstad

Är du nästan överbevisad? Nu ska du bara hitta den däckmaskin som passar till just din verkstad eller däckcenter. Urvalet är stort. Det finns både små och stora maskiner till små och stora verkstäder. Kom dock alltid ihåg att hålla koll på godkännanden. Du ska först och främst kika efter CE-märket och sedan om Arbetsmiljöverket har godkänt maskinen för professionell användning.

Vad väntar du på? Ring din lokala leverantör av maskiner till verkstaden eller klicka in på det stora internet. Det ska nog finnas en maskin till din budget och ditt behov. Däckmontering behöver inte vara så svårt.

Få träning med på köpet

Många leverantörer av däckmaskiner erbjuder också hjälp att komma igång. Det kan ske med omfattande bruksanvisningar, videoguides eller besök av en kunnig montör som alltid vill dela med sig av tips och tricks i förbindelse med besöket.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *