Hitta bästa betalkortet

Funderar du på att skaffa dig ett betalkort? Eller funderar du på vad ett betalkort ens är? Det är inte alltid lätt att ha koll på alla termer. Det finns ju idag olika former av kontokort. Dels har du ett som är kopplat till ditt bankkonto. Den har du oftast ingen kredit på. Sedan finns det kreditkort och så då betalkort. Betalkort och kreditkort påminner om varandra. De har båda en kredit du kan använda då du handlar. Den stora skillnaden dem emellan, det är att med ett kreditkort kan du oftast alltid dela upp betalningen. Ett betalkort däremot är detta inte möjligt. Där ska du betala den kredit du använt och det när du får fakturan. För att du ska hitta bästa betalkortet så är det ett par saker du ska tänka på. Bland annat bör du fundera på vad du ska ha det till och om du är ute efter bra förmåner. Se även till att jämföra kostnader samt vad de har för olika avgifter.

Vad ska du tänka på då du ska välja betalkort?

Innan du väljer första bästa betalkort så är det bra att tänka till lite. Det för att du ska hitta allra bästa betalkortet! En mycket viktig sak att jämföra mellan de olika alternativen som finns är att se vad de har för olika avgifter och kostnader. För detta kan skilja sig rejält mellan de olika kortutgivarna. Det finns idag betalkort som tar ut en avgift för vad du än gör, andra har låga eller inga avgifter. Det finns även betalkort med årsavgift så väl som utan. Ofta är det fler förmåner på de kort som har en årlig avgift.

Det som kan tillkomma i avgifter är bland annat en avgift för att ta ut pengar i en bankomat. En annan avgift kan vara ett så kallat valutapåslag. Det innebär att om du har med kortet utomlands för att handla i annan valuta, så kan du få betala extra för det.

Jämför förmåner

Olika betalkort kan precis som kreditkort ha olika förmåner så väl som att de kan ha bonusprogram och lojalitetsprogram. Det innebär helt enkelt att olika kort kan ge dig poäng eller rabatter när du handlar med det. Sedan finns det bra betalkort, som är som slags resekort och ger förmåner om du reser eller flyger mycket. Fundera på vad för förmåner det är du har allra mest behov av.

Vad är egentligen skillnaden mellan betalkort och kreditkort?

Som vi redan nämnt så är kreditkort och betalkort rätt lika varandra. De har båda så att du kan handla på kredit. Allra största skillnaden ligger i hur mycket kredit du kan få och hur du ska betala tillbaka den. När du har kreditkort, så finns oftast, om inte alltid, möjligheten att betala lite per månad, alltså delbetala det du använt av krediten. Det kan du inte med ett betalkort. Utan du får faktura på den summa du använt och ett betaldatum då det ska vara betalt.

Ett betalkort har ofta en rätt hög kreditlimit som det heter. Därför är det mest vanligt att det är företag som använder dessa kort.

En annan skillnad mellan betalkort och kreditkort är det att ofta så har betalkort har något färre rabatter och bonusar kopplade till sig.

Varför ska du välja ett betalkort?

Du kanske funderar på varför just du ska ha ett betalkort och inte ett kreditkort? Det finns inget som säger att du inte kan ha båda! En stor fördel med betalkortet är just att det ofta är mer kredit du har tillgång till. Det är bra om du har stora inköp som måste göras typ nu, och du vet du har pengar till det nästa månad.

Kortet passar även dig som vill slippa att delbetala och betala extra ränta vilket kan bli dyrt om du till exempel har köpt något som en ny gamer dator eller någon annan form av lyxig elektronik eller acessoar. Sedan som sagt, så är det ett kort som oftast passar bra för dig som äger ett företag och vet du kan betala för dig.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *