Tips till dig som ofta arbetar hemifrån

Allt fler arbetstagare har idag möjlighet att arbeta helt eller delvist, hemifrån. Tack vare trådlösa teknologier, molntjänster och välfungerande program till att hålla distanskonferenser, blir kontorsarbetsplatser allt mera flexibla. Många uppskattar att arbeta under parollen ”frihet under ansvar” och detta praktiseras i hög grad, när man som vanlig arbetstagare ges möjlighet att arbeta från hemmet. Men det finns en del att tänka på, om man vill arbeta mycket hemifrån. Både när det gäller att kunna arbeta effektivt, men även när det gäller att ta hand om sig själv.

Inred ett hemmakontor

En bra start, om man skall arbeta hemifrån, är att inreda ett hemmakontor. Det är en fördel om man har möjlighet att avsätta ett rum till det, men mindre kan också göra det. Det handlar om att har en plats, avsett för arbetet, där man har tillgång till det man behöver för att arbeta effektivt. Genom att avsätta en särskild yta till att vara ”hemmakontor” så kan man också underlätta det med att hålla jobb och privatliv & fritid avskilt. När man befinner sig där är man på jobbet, i resten av hemmet har man fritid. Det är nämligen en av de få nackdelarna med att arbeta hemifrån och flexibelt, det med att jobb och fritid riskerar att flyta ihop. Många bliver utbrända på grund av detta.

Gör hemmakontoret trivsamt

Om man som ovan vill vara på sitt hemmakontor när man arbetar hemifrån, så bör man se till att man trivs där. En ergonomisk stol och skrivbord rekommenderas, och om man har behov av skrivare så kall den finnas lättillgänglig där. Många av oss har behov av kaffe eller te för att arbeta effektiv, och eller för att trivas, på arbetsplatsen. Därför kan det vara en god idé att ha en kaffemaskin eller vattenkokare ståendes på hemmakontoret. Förutom de praktiska prylarna så kan man även inreda platsen man arbetar på med sådant som fotografier, inspirerande citat och liknande personliga saker. Blomster och konst på väggarna kan även vara med till att skapa trivsel.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *