Träningsmaskiner för hemmet

Vill du komma igång med träningen men har en upptagen livsstil och för lite tid för att ta dig till gymmet? Om du har en rymlig bostad eller ett garage kan du skapa ett alldeles eget gym i hemmet med några enkla maskiner och vikter. Detta är perfekt speciellt under årets kallare månader, ifall man inte gillar vintersporter.

Maskiner för kardiovaskulär träning

Denna typ av träningsmaskiner är utmärkta för att värma upp före träning samt för att förbränna fett. Ett löpband är kanske den vanligaste träningsmaskinen och du kan enkelt ställa in hastigheten och variera mellan att jogga sakta eller spurta. Om du hellre går på bandet kan du välja ett promenadband.

Crosstrainern är en annan populär träningsmaskin som passar bra för samma ändamål. Du kan välja mellan en enkel basmodell eller en avancerad variant med olika inställningar och program.

Om du föredrar att cykla är en motionscykel eller spinningscykel effektiv för att höja pulsen och få igång förbränningen. En motioncykel är ett bra alternativ om man har svårt att gå eller springa på grund till exempel en knäskada.

En roddmaskin är ett annat effektivt alternativ för att träna hela kroppen. Det som skiljer roddmaskinen från de ovannämnda maskinerna är att man använder musklerna i den övre delen av kroppen mer genom att göra roddrörelser.

Tänk på att budgetmodellerna inte nödvändigtvis tål lika mycket tyngd och slitage, så välj en maskin som passar dina behov. Om du vill investera i en högkvalitativ variant kan du enkelt ta ett snabblån från profilkredit.se för att bygga ditt eget hemmagym!

Styrketräning hemma

Det enklaste sättet att träna styrketräning hemma är att investera i hantlar eller kettleballs. Du kan välja mellan att köpa några hantlar med olika vikt eller köpa metallhantlar med löstagbara skivor, så att du kan lägga till eller ta bort vikt enligt behov. Avsluta träning med att stretcha och äta en proteinrik måltid.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *