Oljebyte på bilen

Att äga en bil är nästan alltid kul. När det inte är nästan kul är det nästan alltid dyrt. Det är en stor fröjd att lasta in familjen i bilen och dra iväg på en resa. Det finns så många förhoppningar i luften när man ska iväg och det är så mycket man drömmer om att se.

Innan man ger sig iväg är det dock ett antal saker man bör tänka på. Självklart bör man ha med sig pengar, sjukvårdslåda, kartor ifall internet slutar fungera, lite reservkläder och så vidare.

Men först och främst måste man se till att bilen är i bra skick. Det är till exempel en mycket god idé att göra ett oljebyte innan man åker iväg istället för att behöva göra det under resan.

Det finns en mängd andra saker relaterat till bilens skick som man bör tänka på innan man ger sig iväg på sin resa. Det är saker som hör med bilens säkerhet att göra. Det kan till exempel vara en god idé att se över att man har alla verktyg som man behöver i fall något skulle hända, att reservhjulet finns på plats, att det finns en varningstriangel i bilen med mera.

Service av din bil

Om man planerar en årlig service på bilen är det rätt att göra den innan man ger sig iväg på sin långresa. Det finns alla möjliga saker som kan sluta fungera på en bil när man minst önskar det och mitt under en långresa med familjen är inte då man vill att saker ska sluta fungera.

Det är värt att tänka på att om man inte kör så mycket med sin bil till vardags, eller bara kör kortare sträckor, så kan det vara en del problem som bara kommer att dyka upp vid en långresa. Det kan till exempel vara så att om man kör i svenskt klimat och aldrig står i bilköer så kommer det kanske inte märkas att man har problem med motorkylaren men när man står i en stekhet bilkö på Autobahn kan problemet med kylaren bli akut. Detta är bara ett av många exempel på saker man säkert funnit om man tagit sig tid att göra service på bilen innan man gav sig iväg på resan.

Redan när man köper bil kan det vara en god idé att tänka på servicen. Finns det till exempel verkstäder som kan din bil?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *