Ta hand om dina fötter

Är du en av dem som har dresscode på jobbet? Det finns fortfarande ställen där detta är tillfället. Eller kanske du är en av dem som gärna klär sig lite snyggare på jobbet, och har skor som passar till stilen? Vi har ett litet varningens ord här. Snygga herr- och damskor har ofta en mycket tunn sula. Det är en del av utseendet i de här modellerna och är självklart inte något att ändra på. Om du har tunna sulor och går mycket på hårt underlag, t ex. om du jobbar i butik, kan detta slita på dina knän och fötter.

Senan i foten

Problem i höfter och knän kommer ofta från fötterna. Det finns en sena som löper under foten från hälen till tårna. Den stöder hela foten. Den kan överbelastas och detta kan orsaka stora smärtor i foten. Kanske har du hört talas om pronation? Det är när man rullar fel på fötterna. Man vrider foten inåt och svajen tänjs ut. Då sträcks senan och det orsakar så småningom inflammation och smärtor i senfästet i hälen. Det är det man kallar hälsporre. Känns det igen? Ofta pratar man om löpträning i samband med detta, men långa timmar då du står i skor utan stöd kan också bidra till detta. Men vad gör man då? Att byta skor känns inte aktuellt, men att ha ont i fötterna fungerar inte heller.

Iläggsulor kan vara lösningen

Problem av den här kalibern kräver ofta ett läkarbesök, med efterföljande behandling hos ortopedtekniker. På jobbet, eller var du nu använder finskorna, kan iläggsulor vara svaret på dilemmat. Det finns förstås olika iläggssulor,.och det kan vara svårt att välja. Sök råd, och prova dig fram. Vi har inte nämnt nedsjunken framfot, där det är fotens tvärbåge som bidrar till problemet, men även här kan iläggsulor vara värt att fundera på.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *