Pedagogiska leksaker främjar barnen utveckling

Att välja så kallade pedagogiska leksaker till ditt barn, det är mer än bara en rolig present. Det är även bra då det främjar ditt barns hälsa och utveckling. Idag finns det gott om pedagogiska leksaker som även är utbildande leksaker. Det för barn i alla åldrar.

Många kanske funderar på vad pedagogiska leksaker egentligen är. En pedagogisk leksak är helt enkelt en leksak som främjar ditt barns utveckling. Det kan den ofta göra på flera sätt. Det kan vara för att öva upp motorik så väl som att ge hjärnan en bra stimulans.

Bra pedagogiska leksaker kan vara byggblock i olika färger och former, klätterställningar, vattenleksaker, experimentlådor och set för forskning samt så klart böcker. Listan på pedagogiska leksaker kan göras lång. Det eftersom att det idag finns många leksaker som främjar och stimulerar på olika sätt.

Utvecklande leksaker för olika åldrar

Idag är det ju så att det finns olika pedagogiska leksaker för olika åldrar. Det är bra att välja leksak utifrån ditt barns ålder. Det är ju sällan det passar att ge ett barn i förskolan det samma som du ger din ett-åring. Dock finns det de leksaker som är anpassade för olika åldrar.

Pedagogiska leksaker för 1 år

Från 1 år och framåt händer det en hel del hos barnet. Det är rätt smart att satsa på leksaker för barnets motorik. Det kan vara en låda med hål och tillhörande klossar i olika färger och former. Den gör att ditt barn kan utforska och lära sig.

Barn i denna ålder kan behöva att även du som vuxen engagerar dig och visar hur man ska göra.

Pedagogiska leksaker 2–3 år

Pedagogiska leksaker för barn som är mellan 2 och 3 år finns det gott om. Det är nu de börjar intressera sig mer för att testa och utforska olika saker. Det kan passa bra med byggblock med magneter eller med leksaker som utmanar finmotoriken.

Nu passar det ofta även bra att börja med en cykel utan trampor samt även att satsa på en klätterställning med rutschkana utomhus.

Pedagogiska leksaker 4 år

Ett barn i denna ålder har börjat utveckla förmågan att klara av att lägga pussel eller spela vissa spel. Men det är bra att du som vuxen är med och hjälper till. Annat som är bra att ge en fyraåring, det är teknik-leksaker.

Pedagogiska leksaker 5 år

I femårsåldern kan ditt barn börja utforska språk och matematik. Det finns idag smarta pedagogiska leksaker som påminner om sådant som kan komma senare i skolan. Det kan vara bra att låta ditt barn redan nu utforska dessa ämnen.

Klassiska leksaker går ofta hem

Många av de så kallade klassiska leksakerna som du kanske lekt med själv, de fungerar minst lika bra idag. Det är då bankbrädor, instrument, tågbanor, lego och så vidare. Det finns en massa bra leksaker för barn i olika åldrar att hitta hos Lekakademin. Det oavsett om du är ute efter en present, en julklapp eller bara vill köpa en bra, pedagogisk leksak.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.