Utrusta kontoret – så gör du

Har du fått för uppgift att utrusta ett kontor men har lite svårt att tänka du var du ska börja? Du kan vara lugn. Processen behöver inte vara svår om du vet vad du ska göra. Här kommer några tips:

  • Bestäm inredningen som måste köpas in. Tänk hur många skrivbord och stolar ska beställas? Måste någon kontorsinredning att specialbeställas på grund av rygg eller nackproblem hos någon kollega?

  • Hur ser behovet av kontorsmaterial ut? Kommer kontoret att vara helt digitaliserat eller behövs det fortfarande skrivare, papper och skrivredskap? Välj en leverantör som är snabb och duktig med ett brett utbud av kontorsmaterial.

  • Datorutrustningen är A och O i vårt digitaliserade samhälle. Det är få kontor som faktiskt saknar någon. Det gäller att se över datorbehovet. Hur många datorer ska köpas in? Vilken nätleverantör ska du välja?

Anpassa kontorsmiljön till själva verksamheten

Ett hett tips är att anpassa interiören till själva verksamheten. Ifall du arbetar i en advokatbyrå ska du absolut se till att köpa in mer klassiska möbler. Du bör kanske även inreda ett eller flera mötesrum där jurister och advokater möter kunderna.

Gäller det en webbyrå så är det kanske bättre att fokusera på lite mer kreativa lösningar som passar de anställda och deras behov.

Hög trivselfaktor – ett måste

I största allmänhet spenderar vi minst 8 timmar om dagen på våra arbetsplatser, därför är det extra viktigt att trivas. Går det att skapa en högre trivselfaktor? Det gör det faktiskt. I många fall väljer företagsledningen att avse ett speciellt utrymme där kollegor kan ta en kopp kaffe i lugn och ro. Andra bestämmer sig att gå steget längre och kanske ha pingisbord eller mjuka soffor som välkomnar en. Vilken är den bästa lösningen egentligen? Den beror på teamet men även på företagsledningens egna sätt att se på det hela. Ett är säkert, en hög trivselfaktor leder till bättre arbetsresultat.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *