
En studie som Lego har genomfört visar att om man är fysiskt aktiv före, efter eller tom. under tiden man lär sig, hjälper hjärnan att tillgodogöra sig den nya informationen. Gamla tiders, sitta still I klassen, filosofi verkar ha haft motsatt effekt än man trodde. Det här har fått Lego att tro på att ha fysiska objekt i händerna och jobba med händerna samtidigt som man lär sig nytt, främjar inlärningen. Det lär barnen att lösa problem, tänka kritiskt och hjälper dem dessutom att komma ihåg vad de kom fram till. Det har inte så stor betydelse om du jobbar med de allra yngsta i klassrummen eller om det är en grupp nya ingenjörer.
Att jobba med att lösa riktiga problem, med fysiska objekt, engagerar de studerande på en helt annan nivå än traditionell teoretisk utbildning. Lego education har utvecklat ett helt utbildningsprogram som omhandlar programmering utifrån principer om kvalitet, säkerhet och bärkraftighet.
Lära genom lek
Till förskolebarnen använder Lego education sig av leken för att öppna dörrarna till matematik, naturvetenskap och språkkunskaper. Genom att framälska en glädje vid att nyfiket undersöka och upptäcka, hjälper man barnen utveckla sociala och känslomässiga färdigheter som de kan profitera av i sina framtida studier. Detta bygger man självklart vidare på i de program man tillhandahåller äldre elever Både problem och lösningar växer med barnen. Medan de löser uppgifterna upptäcker de hur vetenskap, teknologi, matte och fysik har inflytande på deras vardag. En nog så viktig insikt.
När eleverna lär sig via Legoklossar och speciella programmeringsverktyg och lärarna försetts med instruktioner eller läroplaner de kan följa, så väcks barnens naturliga nyfikenhet till liv. Deras vetenskapliga undersökningar, deras designs och deras förmåga att analysera data skärps helt enkelt när det är roligt. Praktisk, hands on, undervisning bidrar i hög grad till detta. Lego är inte bara klossar, det är utbildning.